Recept Salade Maison Bellevue

Salade Maison Bellevue

Deze week een recept van Chef-kok Jeroen Klepper van Hemingways Beach

Een salade geïnspireerd op Bellevue, een landhuis met een idyllische tuin en adembenemend uitzicht over de bossen en landerijen van de Bourgogne. Deze salade vertolkt de eenvoud en oprechtheid van de lokale producten.

Ik draag Bellevue en de Morvan in mijn hart. Proef deze salade en waan je in de bosrijke omgeving van de Bourgogne te gast bij Jurriaan (culinair recensent) en Elly.

Ik zat verstopt in de Morvan, in de Bourgogne in het dorpje Moux et Morvan. In het zomerhuis wel te verstaan. Een supermooi, licht en rustig Hongaars tuinhuis met veranda en grote openslaande deuren naar de tuin. De pony’s, kippen en heel veel vogelsoorten liepen eromheen. Ik had uitzicht over de landerijen, een bergmassief en alle groene natuurschakelingen. Op 800 meter lag het landhuis. Maar ik zat teruggetrokken, blootvoets en met alle deuren open op de waranda van mijn zomerhuis. Het weer was geweldig! Het was 25 graden in April. Het huis gaf inspiratie, net als de natuur en de mensen eromheen. Ik was helemaal weg uit de keuken, weg van mijn gezin. Ik zat op 800 kilometer afstand in een soort meditatieve stand mijn kookboek te schrijven.  In de avond deed ik de deuren dicht en stookte ik de houtkachel aan. Het geluid van het knapperende haardvuur en de geur van het hout bezorgden mij jeugdsentiment. Fikkiestoken zit in mijn natuur. Ik was dan ook zo blij als een kind, zat met een glas wijn voor de kachel en staarde, blies, rook en verwonderde mij. Geïnspireerd keek ik om mij heen en ik besefte mij: ik leef als een God in Frankrijk en ik schrijf.

  • Gelijke delen salade;
  • Paardenbloemblad, rucola, bullsblad, mosterdsla, waterkers, broeivet
  • Gelijke delen bloemen;
  • Kamillebloemen, goudsbloemblaadjes, violen
  • Croutons;
  • 2 plakken pain de campagne brood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 2 takken tijm

Snijd het brood in blokjes, bak deze goudbruin en krokant in de olie en boter met de knoflook en de tijm,  en voeg peper en zout toe.

Was de slasoorten en droog ze in een slacentrifuge. Let op breuken en de kwetsbaarheid van de sla.

Vulling

  • 1 bloedsinasappel, vruchtvlees uitgesneden
  • 16 gros gris slakken, aanmaken met een beetje sap van de sinaasappel en 1 eetlepel dressing met peper en zout en daarna verwarmen.

Dressing

  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels frambozenazijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel walnootolie
  • ½ eetlepel Dijonmosterd

Meng alles goed en voeg peper en zout naar smaak toe.

Eet smakelijk!

 

Bron: http://www.flessenpostuitbergen.nl