Rundermerg met zuurdesem brood en bourbon whisky

Rundermerg met zuurdesem brood en bourbon whisky

Deze week een recept van Chefkok Jeroen Klepper van Hemingway’s Beach Restaurant

Een fenomenaal en heerlijk gerecht dat vraagt om geserveerd te worden op grof linnen of robuust hout. Op tafel een marmeren schaaltje, grof zeezout, een pepermolen en cornichons. Laat je gasten zelf het merg op het desembrood smeren. Wat een smaak!

Rundermerg met zuurdesem brood en bourbon whisky.
Zorg ervoor dat je 4 shots bourbon klaar hebt staan.

Ingrediënten

  • 4 mergpijpen van ongeveer 9 centimeter. Vraag de slager of hij ze in de lengte doormidden wil zagen.
  • 2 liter runderbouillon
  • 30 gram boter
  • 1 glas madeira
  • 1 glas port
  • ½ glas whisky
  • 1 bol knoflook
  • 2 tak rozemarijn
  • ½ theelepel jeneverbes
  • ½ theelepel kruidnagel

Breng de bouillon aan de kook en voeg de dranken, specerijen en kruiden toe. Laat het geheel 30 minuten trekken en leg dan de mergpijpen in de bouillon. Laat dit gedurende 2 uur zacht garen op een temperatuur van 90 graden.

Haal de mergpijpen uit de bouillon en leg ze weg (ze moeten wel recht liggen). Zeef de bouillon, laat het vocht inkoken tot een smeerbare, lakachtige dikte en breng het op smaak met zout en peper. Voeg tenslotte een klontje boter toe.

Serveer het met een plak desembrood. Als je klaar bent met eten, zet je de mergpijp tegen je mond en giet je de bourbon shot door de pijp je mond in!

Eet smakelijk!

Bron: De Flessenpost